FAQ

1. Wat kost het om een video te laten maken?
Hup, meteen boter bij de vis? Videoproductie kan best wat kosten, maar het levert je ook veel op. Daarom spreken wij liever over een investering. De productie van een goede, succesvolle video  is redelijk arbeidsintensief en het vergt een aantal stappen. Het begint altijd bij het einde: met welk resultaat ben je tevreden, dus we starten met het bepalen van de doelstelling. Via het bedenken van een concept, het schrijven van een script, de productie van de draaidag(en) met locaties. Eventueel afspraken maken met gasten, acteurs of figuranten. Het filmen met één of twee camera’s en het opbouwen van licht, tot en met de postproductie: het monteren, motion graphics, kleurcorrectie, audionabewerken, ondertitelen.
2. Daar schrik ik van. Kan dat niet eenvoudiger?
Dat snappen wij ook. En natuurlijk kan het eenvoudiger. Maar… We zijn goed in ons vak en bij Videofabrique maken we succesvolle videocontent. We hebben een beproefd recept dat zorgt voor het beste resultaat.
Vanzelfsprekend zijn we budgetbewust en is de ‘Full Package’ is niet altijd nodig. Daarom gaan we graag met je in gesprek om te kijken wat wél mogelijk is om het best mogelijke resultaat te realiseren.
3. Ik heb een evenement dat geregistreerd moet worden. Kan dat?
Zeker! Onder videoproductie verstaan wij ook het vastleggen van evenementen. Of het nu een meercamera registratie is van je congres met 2 tot 12 camera’s om live uit te zenden of als het gaat om een aftermovie voor je publiek om op een later moment nog eens terug te kijken, we draaien er onze hand niet voor om en zorgen voor kwaliteitscontent waar je niet omheen kunt!
4. Wat is videocontent?
Content is het Engelse woord voor ‘inhoud’.
Maar tegenwoordig hoor je iedere *kuch* snotneus op Youtube reppen over ‘content’.
Mensen willen graag relevante, inhoudelijke informatie ontvangen, daarom is content in de laatste jaren zo’n hip marketingwoord geworden. Met (online) content bied je je doelgroep dus relevante en inhoudelijke informatie. En wij maken daar graag goede videocontent van.
Dat dus.
5. Wat is videomarketing
Jouw organisatie heeft vast en zeker diverse doelstellingen. Of het u een zo hoog mogelijke omzet is, of tevreden klanten, het inzetten van video past bijna altijd het behalen van die doelstellingen!
Dat wist je niet, toch is het zo!
Maar die doelstellingen behaal je helaas niet zomaar met het maken van een video’tje. Videomarketing begint eigenlijk al aan de voorkant: welke (verkoop)boodschap moet er in de video vertaald worden voor welk publiek? En als die prachtige video eenmaal klaar is moeten we ervoor zorgen dat deze je doelgroep bereikt. Hashtag videomarketing!
Daarnaast past videomarketing perfect in de huidige, moderne marketingmix. Het is één van de beste kanalen om in te zetten.
We helpen je graag bij het opzetten van een succesvolle videomarketingstrategie.
6. Hoe lang duurt het voordat een video klaar is?
Het opleveren van een video kan heel snel. Soms zelfs op dezelfde dag. Maar het kan ook wat langer duren. Dat is onder meer afhankelijk van je wensen en eisen. Montage, grafische vormgeving, kleurcorrectie, audionabewerking, ondertiteling. Video SEO, publicatieplannning… Het kost allemaal tijd.
Over het algemeen geldt: hoe eerder we op de hoogte zijn van de productie, hoe beter we kunnen inplannen.
7. Zeg Videofabrique, zijn jullie nou een videoproductiebureau, een reclamebureau of een communicatiebureau?
Oei, nu raak je een gevoelig punt. Hier komt onze identiteitscrisis naar boven.
We zijn vooral contentmakers in hart en nieren.
We genieten van het maken van goede videocontent dat past bij de opdrachtgever, zijn communicatiedoelstellingen en de doelgroep. Dat kán ook reclame zijn. Voor het ontwikkelen van uitgebreide campagnes hebben we diverse partners om samen tot mooie en succesvolle projecten te komen.
8. Leuk en aardig, die videocontent. Maar hoe zit het dan met alle andere content?
Ook hier weer een beetje pijnlijk.
Als we zeggen dat we contentmakers zijn, betekent dat niet dat we alleen video maken. Dus als jouw behoefte is om naast video ook andersoortige content te laten maken, zoals bijvoorbeeld nieuwsbrieven,  webcontent of een serie social media posts, dan wijzen we je hiervoor natuurlijk niet de deur.
Hiervoor hebben we een uitgebreid netwerk met freelance,  vormgevers, fotografen, copywriters en online marketingspecialisten die voor je klaar staan om video, foto, animatie te combineren tot een grote contentmarketingmix. En je projectmanager bij Videofabrique houdt het allemaal piekfijn in de gaten er zorgt ervoor dat alles binnen de gestelde parameters blijft.