Je kunt ons eenvoudig bereiken via

+31 (0)85-1300743

Of gebruik het contactformulier

Ondertiteling als communicatiemiddel

Ondertiteling is onmisbaar

Ondertiteling is iets dat je kent van film en televisie. Het wordt gebruikt om anderstalige dialoog te vertalen of slecht verstaanbare tekst te verduidelijken. Maar het zal je zijn opgevallen dat je ondertiteling tegenwoordig veel vaker tegenkomt. Bijvoorbeeld in online video’s op Facebook, Twitter en Youtube.

Waarom eigenlijk?

Online content wordt vaak geconsumeerd op wachtmomenten: in het openbaar vervoer, in de rij voor de kassa of tijdens de lunchpauze. Over het algemeen zijn dat momenten dat je samen met andere mensen in een relatief rustige, afgesloten ruimte bent. het is dan niet zo netjes als je op dat moment iedereen om je heen laat meegenieten van de video die je op dat moment bekijkt. Daarom kiezen veel brands en marketeers ervoor om de content ook zónder geluid waardevol te laten zijn.

Met een ondertiteling dus!

Maar er is meer!

Andere voordelen van het gebruik van ondertiteling is dat mensen die doof of slechthorend zijn toegang krijgen tot jouw boodschap. Maar, en dit is misschien wel het belangrijkste voordeel, ondertiteling boost de SEO waarde van een video! Als je een transcript toevoegt aan een video, kunnen zoekmachines jouw video letterlijk en woord-voor-woord crawlen en indexeren!

Conclusie

Als je je doelgroep ook wil bereiken zonder geluid, dan is ondertiteling écht de norm. Zeker op social media platforms.

Neem contact op met onze specialisten en laat je informeren over het nut van ondertitelen.

via: Wistia

No Comments

Post a Comment

Call Now ButtonBEL DIRECT