Als we naar de toekomst van online marketing kijken, verwachten we een grote verschuiving naar aantrekkelijke, relevante en inhoudelijke videocontent. Wij vinden dan ook dat marketeers en advertisers nu op deze voortdenderende trein moeten springen. Anders zullen ze hopeloos achterblijven.

 

Vijf redenen om nu écht videomarketing in te zetten

Het is een enorme dooddoener maar toch geven we hem hier nog eens:

1 Bewegend beeld zorgt voor meer betrokkenheid dan tekst.

Zoals gezegd: een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar dan anders geformuleerd. Maar toch: het is écht waar! Kijk naar de online voorbeelden. Facebook voorziet voornamelijk video, Instagram laat je ook video publiceren, Vine, Snapchat, YouTube. Allemaal video!
Wist je bijvoorbeeld dat we visuele informatie 60.000 keer sneller verwerken dan dat we tekst verwerken? Daarnaast is ongeveer 90% van alle informatie die we in onze hersenen verwerken non-verbaal. Onze hersenen zijn er op gebouwd om beeld beter te verwerken en te interpreteren dan tekst. Daarom hebben we ook een voorkeur voor (bewegend) beeld boven enorme lappen tekst. Deze aangeboren “afwijking” wordt bewezen door de statistieken: als je het woord “video” in de onderwerpregel van een e-mail zet zien we dat deze e-mail 13% vaker worden geopend. Daarnaast zien we dat bezoekers van websites vijf keer eerder klikken op een bericht dat video bevat dan op berichten zonder video.

Het internet is verzadigd met massa’s tekst en plaatjes. Een opvallende video laat je boven de massa uitstijgen en je boodschap bij meer mensen onder de aandacht brengen.

2 Video helpt je om een emotionele band te krijgen

Het vormen van een emotionele band met je klant is van grote waarde. Denk bijvoorbeeld eens aan die prachtige video’s van de Aziatische verzekeringsmaatschappij MetLife. De video’s staan bol van de dramatiek en ze zijn -voor online advertising- misschien wat aan de lange kant. Maar bovenal hebben ze geen enkele verkoopboodschap! Ze spelen zo in op menselijke emoties dat wij ze niet zonder brok in de keel kunnen bekijken,  maar tegelijkertijd toch een goed gevoel krijgen bij het merk.

Waarschuwing: tranen gegarandeerd.

3 Grote investeringen zijn niet nodig

Er was eens een tijd dat je tientallen mensen nodig had om een mooie, professionele filmproductie te maken. Je moest helikopters huren voor luchtopnames en een steadicam was duurder dan je huis! Tegenwoordig heb je drones en koop je een videocamera stabiliser al vanaf een paar honderd euro. Deze technologische vooruitgang betekent niet alleen dat sommige producties goedkoper kunnen, het zorgt er bovendien voor dat je veel meer productiewaarde voor je geld terugkrijgt!

4 Video zorgt voor meer conversie

Misschien is je product of dienst al door een leuke groep klanten opgepikt. Maar heb je nog nét ietsje meer omzet nodig om de laatste sprong te maken naar flinke winst. Dan hebben we goed nieuws voor je: online videomarketing vergroot ook je conversieratio, waardoor je je bezoekers converteert naar klanten! Bezoekers van een website zijn geneigd om twee minuten langer op een pagina te blijven als deze een video bevat. Daarnaast zijn die bezoekers maar liefst 64% eerder geneigd om een product te kopen. Kortom: video trekt klanten aan en kan zorgen voor bijzonder overtuigende argumenten voor het aankopen van je product op dienst.

5 De cijfers bewijzen het

Ben je na het lezen van bovenstaande argumenten nog steeds niet overtuigd? We geven met liefde de statistieken die bewijzen dat de toekomst van online marketing video is; ongeacht in welke branche of business je opereert!


Neem gerust contact met ons op als je meer wil weten:

Contact

Contact formulier
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.