Ondertiteling is iets dat we kennen van film en televisie. Het wordt gebruikt om anderstalige dialoog te vertalen of slecht verstaanbare tekst te verduidelijken. Maar het zal je zijn opgevallen dat je ondertiteling tegenwoordig veel vaker tegenkomt. Bijvoorbeeld in online video’s op Facebook, Twitter en Youtube.

Waarom eigenlijk?

Rond 2019, zo wordt verwacht, bestaat 80% van alle internetverkeer uit video. Daarnaast stijgt door de voorrang die Facebook geeft aan video, het gebruik van video op mobile devices explosief. Dat betekent dat we meer en meer moeten kiezen in welke video we wel willen zien en welke niet. Maar ook andere social platformen als Instagram en Snapchat boosten het gebruik van online video op je mobiel. Online content wordt vaak geconsumeerd op wachtmomenten: in het openbaar vervoer, in de rij voor de kassa of tijdens de lunchpauze. Over het algemeen zijn dat momenten dat je samen met andere mensen in een relatief rustige, afgesloten ruimte bent. het is dan niet zo netjes als je op dat moment iedereen om je heen laat meegenieten van de video die je op dat moment bekijkt. Daarom kiezen veel marketeers ervoor om de content ook zónder geluid waardevol te laten zijn. Met een ondertiteling dus!

Maar er is meer!

Andere voordelen van het gebruik van ondertiteling is dat mensen die doof of slechthorend zijn toegang krijgen tot jouw boodschap. Maar, en dit is misschien wel het belangrijkste voordeel, ondertiteling boost de SEO waarde van een video! Als je een transcript toevoegt aan een video, kunnen zoekmachines jouw video letterlijk en woord-voor-woord crawlen en indexeren!

Concluderend

Als je je doelgroep ook wil bereiken zonder geluid, dan is ondertiteling écht de norm. Zeker op social media platforms. Bekijk onderstaande korte video maar eens. Hierin wordt kort uitgelegd dat ook de kleurkeuze van een videoplayer kan bijdragen aan het aantal views

Wil jij meer weten over hoe ondertiteling jouw video kan versterken, neem dan snel contact met ons op!

via: Wistia